2018. január 20., szombat

Boku no Hero Academia


Most egy olyan anime lesz aminek idén jön ki az ujj évada. Ezt az anime sok nézték, nézik és nézni fogják majd az idei évben. Én személy szerint szeretem az ilyen stílus anime-kat. Izgalmas hogy egy erőtlen gyenge srácból milyen nagy hős válhat és ezt a fejlődést nézhetjük végig a történetben.



A mangát egy anime televíziós sorozathoz igazították; az első szezon 2016 április 3-tól június 26-ig.  A második szezon 2017. április 1-jétől szeptember 30-ig terjedt el. A harmadik szezon bejelentésre került 2018 áprilisában, és egy 2018-as animációs film.


Rövid történet

Egy olyan földi világban, ahol a "Quirks" néven ismert szuperhatalmú emberek normálisak. Izuku Midoriya átlagos középiskolás diák, aki arról álmodik, hogy egy nap hősé váliki. Annak ellenére, hogy az osztálytársai zaklatják őt, hogy nem rendelkeznek szupéerővel. Miután az egyetlen, aki megpróbálja megmenteni gyermekkorát, Katsukiot a Villain-tól, a világ legnagyobb hőse  "Hero All Might" adományozza neki saját erejét a "One For Every". A történet azt követi, hogy Izúka belépett az U.A. High School-ba, amely ápolja a Super Heroes következő generációjának.

Műfaj, téma: akció, dráma, fantázia, iskola, kaland, sci-fi, shounen, szuperhatalom, természetfeletti, komédia, felnőttkori, középiskola, harc, képzés.




Szereplők

Izuku Mindoriya
Eredetileg gyenge gyerek volt, de egy több hónapos intenzív tréning után kapta meg a Mindenható képességét, One For All-t, amely lehetővé teszi számára, hogy száz százalékos testi erejét, vagy akár többször is hasznosítsa. Azonban ez egy kétélű kard, mert ha nem tudod irányítani, akár el is pusztíthatod a saját testedet. Annak ellenére, hogy ilyen hatalmas hatalommal rendelkezett, az eredeti félénk, magabiztos személyiség marad. Mindazonáltal hasznos és sokkal erősebb, mint a hősök önfeláldozó hajlama, mint bármelyik másik.



All Might/ Toshinori Yagi
Toshinori Yagi, a leghíresebb neve az All Might, a Boku no Hero Academia legfőbb mellék szereplő. Mindegyik Might az egykori 1. hős, aki a világ Békejelének címet viselte. Az U.A. High School tanára.


Toshinori a One For All Quirk nyolcadik birtokosa volt, miután megkapta Nana Shimurától. Azóta átengedte a fáklyát Izuku Midoriya-nak, akit ő utódja lett. Miután felhasználták az All for Every All grillejét, hogy legyőzzék az összeset, mindnyájan visszavonultak, és véget vetett korának a világ legnagyobb hősévé.



Bakugo Katsuki

Izuku és az ő óvoda voltak a legjobb barátok, de amikor felrobbantak a képességek, a személyiség narcisztikus és hirtelen dühös volt. Páciensek megfelelésének problémája volt, ami azt mutatja, hogy mindig mindig mindenben akarsz lenni. Ez azonban nem célja a tisztességes verseny elérése, hanem az ellenfelek elnyomása és megfélemlítése. Eredetileg a hősök csak hősök akarnak lenni, mert a hősök a társadalom legelterjedtebbek. Képes megváltoztatni a száj tenyerét a verejtékmirigyekkel, hogy nitroglicerint termeljen, hogy fel tudja fújni a kezét.




Uraraka Ochako
Valójában Izuku első barátja (és talán első rajongója) az új iskolában. Kedves, segítőkész és életszerű személyiség. Képes kiküszöbölni az összes gravitációt, ezáltal kiegyensúlyozatlanul, de ha túladagolja magát, akkor gyomorpanasz lesz, és súlyos hányingere lesz.



Aizawa Shouta (Eraserhead)

Izku osztályfőnöke. Egy kevésbé ismert, de hatalmas, hivatásos hős, aki az árnyékban dolgozik. Leginkább úgy tűnik, hogy ideges, lusta, hajléktalan, de valójában egy tiszta szívű, becsületes ember, aki feláldozza az életét a diákjainak. A képesség az ember szeméből származik, és képes eltörölni azoknak a képességét, akik megvizsgálják, feltéve, hogy a képesség nem a testi deformitásból származik.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kiemelt bejegyzés

Youjo Senki

Egy ateista japán, meggyilkolás pillanatában egy olyan önigazságos lényel szembesül, amelyet X-lénynek nevez, aki elítéli az embert, mert...