2018. január 27., szombat

Kuroko no basuke



A tokiói Teiko alsó középiskolája a kosárlabda csapatáról lett híres, legföbképp az öt tagú, "Csodák Generációja" ellnevezésű felállásról. Ugyanazon az évfolyamon járnak és ha összeállnak, verhetetlenek. Az öt fiatal srác a kortársaik közül kiemelkedik a tehetségüknek köszönhetően, és mindenki felnéz rájuk. Azonban pletykák keringenek egy hatodik emberrőlis  - ő nincs rályta egyetlen felvételen sem, és habár az emberek nagy része tudja, hogy létezik, még a nevét se tudják meg mondani.
Az anime történetében a "Csoda Generációja" tagjai elérkeztek abban a korban, amikor alsó-középiskolából felső-középiskolába mennek, és ezzel szétválnak az útjaik, mert mindegyikük egy másik intézményt választott.




Itt lép be képbe a Serini Gimnázium, aminek a  kosárlabda csapata új tagokat toboroznak  az első tanítási napon. Kuroko Tecuja pályázati űrlapja is megtalálható - az edzőn hirtelen rájön, hogy az ő kora és a tény, hogy Teikó diákja volt,emiatt biztos hogy a Csoda Generációjának tagja. Arra amikor a fiú leadta a jelentkezést, egyáltalán nem emlékezett. Közben Kagami Taiga, magas, vörös hajú srác, aki szintén a csapat tagja szeretne leniés ennek elég határozott hangot ad.

Már az első edzésen kiderül, hogy Kagami tehetséges játékos,Kuroko nem éri el az átlagos sportoló fizikai szintjét se, és annyira jelentéktelen, hogy ha nem beszél meg, akkor az emberek észre se veszik. Később azonban kiderül, hogy nem véletlenül volt a "Csodák Generációjának" hatodik, rejtélyes tagja, viszont az egyik meccsükön, Joszen ellen  , Kuroko elsőként szerzett pontot Seirinben .
Az újonnan alakult csapat elhatározta, hogy a legjobbak közé tornázza fel magát, Kuroko megígéri Kagaminak, hogy segítsen neki legyőzni a "Csoda Generációnak" az öt másik tagját, és Japánt a legjobb játékosává  teszi.




Szereplők


Tetsuya Kuroku

Magasság: 168 cm
Súly: 57 kg
Kuroko Egy 16 éves fiú, aki a első éves a Seirin  Gimnáziumban, és az iskola kosárlabdacsapatában játszik. Ezt megelőzően a Teiko alsó középiskolában járt, ahol szintén  kosarazót és ő volt a Csodák Generációjának a  hatodik, titokzatos tagja. Kuroko nem kiemelkedő fizikumú, alacsony a kosárlabda játékoshoz képest, és csapni való a kosára dobása, viszont egy különleges képességgel rendelkezik, a jobb játékosok között emeli. Mivel az emberek általában nem veszik észre, emiatt képes a pályán úgy  mozogni, hogy az ellenfél nem számol a felbukkanásával, és ezt ki is  használhatja. Kuroko csendes típus, keveset és halkan beszél, saját bevallása szerint  nincs humorérzéke, és komolyan veszi a dolgokat.
Azt mondja, hogy ő az árnyék - Kagami a fény, így vele tud leginkább szinkronban játszani.

Taiga Kagami


Magasság: 190 cm
Súly: 82 kg
Kagami  Egy 16 éves fiú, aki tagja a Serin középiskolai kosárlabda csapatnak. Két éve Amerikában élt, talán egy kicsit  más stílusa, mint a többi tag. Erőcsatár (bedobó) poszton játszik. A fizika szempontjából jó játékos és tehetséges, de meglehetősen buzgó. Különleges képessége, hogy meglepően magasra tud ugrani, de a heves vérmérséklete miatt hajlamos túlhajszolni magát. Kagami nagyszájú, magabiztos és eltökélt célja, hogy legyőzze a a "Csoda Generációjának az öt tagját, amit nem szokott elfelejteni hangoztatni. Sokat eszik, és fél a kutyáktól. Bár erős önmagában, de a korkosarazik a legjobban, amikor Kuroko is pályán van.
Kuroko szerint Kagami a fény, és ő az árnyék.

Junpei Hyuuge


Magasság: 178 cm
Súly: 68 kg
Husky  17 éves fiú, a Seirin középiskola másod éves tanulója. Ő az iskola kosárlabda csapatkapitánya és a dobóhátvédje. Erősége a hárompontos dobás.
Egy átgondolt, határozott személyiség, aki a kritikus pillanatokban személyiséget vált , és erőszakos válik ... Ebben az esetben a csapattársait fenyegeti, vagy megüti öket. Második évesként már egy éve tagja a csapatnak, és ő az, aki a legtöbb összefogja a srácokat.



Izuki Shun 


Magasság: 174 cm
Súly: 64 kg
Izuki  17 éves fiú, a Seirin középiskola kosárlabda csapatának egyike. Irányító poszton játszik. Átlagos fizikai képessége van, de fantasztikus varázsának köszönhetően (amelyet Sasszemnek nevez) képes elképzelni a pályát bármilyen szögből, ami hasznos az ellenfél manipulálásában. Állandóan szóvicceket gyárt, amivel hol megneveti, hol őrületbe kergeti a csapattagjait.



Rinnosuke Mitobe


Magasság: 186 cm
Súly: 78 kg
Mitobe 17 éves, magas, halgatag srác, aki másodéves a Seirin középiskolában és a kosárlabda csapat tagja. Bár alig beszél, a többiek jól értik. A center poszton játszik, a védekezés és a horogdobása az erőssége.






Shinji Koganei 


Magasság: 170 cm
Súly: 67 kg
Koga  Egy 17 éves srác, aki Seirin középiskola kosárlabda csapatában játszik. Átlagos képességű srác, aki rendszeresen a kispadon ül, vagy helyettesíti Kurokot a pályán. Az edző szerint különleges képessége az hogy a pályán bár onnan tud dobni, de általában nem ér pontot, így nincs is különleges képessége.





Satoshi Tsuchida


Magasság: 180 cm
Súly: 75 kg
Szatosi A Seirin középiskola kosárlabda csapata másodéves tagja. Ő egy átlagos játékos, és nem tudunk sokat róla, ugyanúgy, mint a többi másod éves, már egy éve tagja a csapatnak.





Teppei Kiyoshi



Magasság: 193 cm

Súly: 81 kg
Kijosi A Seirin kosárlabda csapatának a 17 éves alapítója. Sérülés következtében az első éveseket későn ismeri meg, de mindenkire hatással van. Szétszórtnak, kissé ügyetlennek tűnik, de mindig valamit forgat az fejében. Egy tehetséges játékos, aki center poszton játszik, és amikor visszatér a csapathoz, akkor megmérkőzik Kagamival a kezdő játékos címért. "Koronázatlan királyok" tagja, ők a "Csodák Generációja" előtt voltak.


Riko Aida


Magasság: 156 cm
Riko  Egy 17 éves lány, aki a Seirin középiskola másod éves tanulója, és a kosárlabda csapat edzője. Annak ellenére, hogy fiatal volt, ő volt a csapat edzője, mert egy különleges képességgel rendelkezik, hogy ránézésre megállapítsa valakiről, milyen az edzettsége és fizikai állapota. Ezt a képességet  apjának köszönhetően sajátította el, aki személyi edzőként dolgozik.
Riko nagyon szívén viseli csapat sorsát, és habár kedves, mosolygós lánynak tűnik, de ha csapattagok nem azt csinálják amit mond, a kor harcművészeti fogásokat alkalmaz náluk. Annak ellenére hogy együdös velük,de a srácok elfogadják edzőjeként és hallgatnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kiemelt bejegyzés

Youjo Senki

Egy ateista japán, meggyilkolás pillanatában egy olyan önigazságos lényel szembesül, amelyet X-lénynek nevez, aki elítéli az embert, mert...