2017. december 13., szerda

Tokió sötétségben!

Tokió kegyetlen és könyörtelen város vált - olyan hely, ahol az emberekkel együtt élnek a  "ghoulok" nevű ördögi lényekkel. Az egykor nagy metropolisz polgárai állandó félelmükben élnek e vérszomjas vadak és az emberi test szomjúságában. Azonban a legnagyobb fenyegetés ezeknek a kísérteteknek az a veszélyes képessége, hogy emberekkel álcázzák magukat, és beilleszkednek a társadalomba.

 

Kaneki

Ken Kanekit egy félénk, könyvelő főiskolai hallgatót, aki azonnal vonzódik Rize Kamishiro-hoz, szeretett olvasóni, mint ő maga. Rize azonban nem pontosan az, akinek látszik. Egy a szerencsétlen találkozás Rizel e-miatt  az embertelen világának sötét mélyébe kerül. A sors csavarodásában Kanekit egy titokzatos pincérnő, Touka Kirishima mentette el, és így új, titkos életét kezdte félhomályként, félig emberként, és meg kell találnia a módját, hogy beilleszkedjen mindkét társadalomba.


De ez nem fog neki sikerülni mert teljesen átfog változni ghoulo. Kanekit úgy fog ghoul változni hogy Rize találkozik egy építkezés mellet. Rizet meg támadják. A harc az építkezésen folyik és meg hal a harcban. Kaneki halálosan megsérül és transzplantáción esik át, Rizenek a szerveit kapja meg majd. Emiat lesz majd ghoul. Nem akar embert ölni és nehezen fogadja el sorsát.

Rize


Kirishima


Ghoulo egy ember kinézete van. Aki emberi vérrel táplálkozik emiatt olyan mint egy vámpír, de ők ki tudnak menni a fényre. Főként csoportokban vannak. Tokiót több vadász területre van felosztva. Nem mehetnek más területére vadászni, de ha mennek és észre veszi a terület gazdája megölheti őket.    

Az anime 2014-ben jött ki. 12 része az anime rövid és könnyen érthető az esemény szál. Számomra élégé érdekes az egész. Ez az anime benne van nekem a top25 listámban!

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kiemelt bejegyzés

Youjo Senki

Egy ateista japán, meggyilkolás pillanatában egy olyan önigazságos lényel szembesül, amelyet X-lénynek nevez, aki elítéli az embert, mert...